22 °C Budapest

Aggasztó kilátások: 3 millió nyugdíjas után 3 millió hajléktalan?

Pénzcentrum
2008. december 31. 09:15

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a hidegre való tekintettel személyesen, a budapesti Központi Hajléktalanellátóban tájékozódott kedden a hajléktalan ellátás helyzetéről, majd sajtótájékoztatót tartott Vecsei Miklóssal, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójával.

Évente 421 millió forintot fordít az állam hajléktalan-ellátásra - közölte a sajtótájékoztatón az államtitkár. Az államtitkár elmondta, hogy a hideg beálltával megnövekszik a krízishelyekre jelentkező hajléktalanok száma. Jelenleg Budapesten gyakorlatilag minden hajléktalant be tudnak fogadni a krízishelyekre. A szállások kihasználtsága nem éri el a 100 százalékot.

Korózs szerint a hajléktalanok száma nem növekszik, de helyzetük romlik. Az államtitkár, valamint több szakember véleménye szerint is Magyarországon mintegy 30-35 ezerre lehet tenni a hajléktalanok számát, de erről pontos statisztikai felmérések hiányában nincsenek adatok.

Vecsei arról beszélt, hogy az utcai szociális munkások száma megközelíti a százat, ők jelenleg még el tudják látni az utcára kerülő hajléktalanok felügyeletét és gondozását. Vecsei szerint hazánkban mintegy 3 millió ember él a hajléktalanság küszöbén. Ide sorolta egyebek között a jelzálogkölcsönnel terhelt lakások tulajdonosait, valamint mindazokat, akik albérletben, eseti szállásokon, rokonoknál húzzák meg magukat.

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?