14 °C Budapest

Januári gázár-támogatás: buli előtt irány a posta!

Pénzcentrum
2008. december 30. 10:00

Szerdáig kell postára adni a jövő évi gázár- illetve távhő-támogatás igényléseket, hogy a 2009-es támogatás összege már a januári számlában megjelenjen. A jövő évi támogatás folyósításához minden támogatott fogyasztónak új igénylést kell benyújtani. A kormányszóvivő szerint jövőre is a háztartások csaknem kétharmada részesül majd támogatásban (Forrás: InfoRádió).

Aki december 31-ig postára adja a jövő évi gázár- illetve távhő-támogatás igénylését, az már januárban kevesebbet fizet a szolgáltatásért, mivel a számlán megjelenik a támogatás összege.

Január 1-től nem változik a támogatásra jogosultak köre és a támogatás mértéke sem - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében. Ez azt jelenti, hogy jövőre a háztartások 60 százaléka kap támogatást.

Azok sem késnek el, akik január végéig postázzák az igénylést, csak ők februárban - visszamenőlegesen - kapják meg a januári térítést. Ezt követően már csak a benyújtást követő hónaptól jár támogatás.

A támogatási jogosultságok az idén is az év végéig érvényesek, így azoknak is új igénylést kell benyújtani a 2009-es évre, akik az idén támogatásban részesültek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A 2009. évi igénylőlapot a Magyar Államkincstár decemberben postán juttatta el azoknak, akik idén is részesültek támogatásban - olvasható a közleményben. Akik ebben az évben nem kértek támogatást, azok az igénylőlapot a Kincstár ügyfélszolgálati irodáiban szerezhetik be, illetve elektronikus formában letölthetik a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 28. 19:20