29 °C Budapest

Figyelem! Körvonalazódik a következő válság dátuma!

Pénzcentrum
2008. december 16. 13:00

Az öreg kontinens országai és az Egyesült Államok még ki sem heverték a pénzügyi szektorból indult és az ingatlanpiacon kiteljesedett válság okozta veszteségeket, az elemzők hosszú távú kutatásai alapján a 2020-as években máris érkezik a következő krízis.

Az elemzők számításai szerint a következő válság csíráit a közeljövőben hintik majd el és annak kibontakozására két évtizedet sem kell várni. A  lakásárakra vonatkozó fordulópontot 2009-re valószínűsítik a legfrissebb kutatások, amit úgy várnak a haszonleső keselyűk, mint a startvonalon felsorakozott sprinterek a pisztoly durranását.

Az első negyedévben az eddigieknél is meredekebb lejtőre lehet számítani, de ezt követően megjelennek majd a készpénzes vevők és megkezdődhet a nagy haszonnal kecsegtető ingatlanvásárlási-láz. Ezzel egy apró hógolyót indítanak el a lakáspiac hegycsúcsáról, ami mire 15-20 év alatt a hegy lábához ér pusztító lavinává növekedhet.

Becslések szerint a lakáspiacon egy éven belül feltámadhat a versenyszellem, a tranzakciók beindulásával új lendületet kaphatnak a lakásárak. Az alkalmi árakra spekuláló vásárlók tevékenysége lehet a 20-as évekre prognosztizált válság melegágya. Az ingatlan szektorban egyébként is körülbelül 20 éves ciklusok követik egymást, ezek alapján az elemzők szerint a következő krízis elkerülhetetlen.

A jelzálogpiac szintén kényes módosításokért kiált, a nagy nehézségek és óriási költségek árán megmentett pénzintézetek hitelezési tevékenysége köszönőviszonyban sincs a válság előtti állapotokkal. Újra az ügyfelek kopogtatnak a hitelintézetek ajtaján és nem fordítva, a korábbi éles versenyeknek pedig nyoma sincs. Nagy kérdés, hogy honnan érkezik majd a tőke az ingatlanpiacra, ha a bankok tovább szűkítik a hitelezési tevékenységüket.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem