Fél napos várakozás a sürgősségin: ez veled is simán megtörténhet

2016. július 5. 10:31

Nem volt jó napja egy mozgáskorlátozott asszonynak. Hétfőn délelőtt mentő vitte kórházba, majd több mint 12 órán keresztül várakozott étlen-szomjan. A kistarcsai kórház szerint ez így rendben van - tájékoztatott a tegnap esti RTL Klub Híradó.

Szél Lajosnét 19 éves unokája gondozza, hosszabb sétát már nem tud tenni, mert tolókocsira van szüksége. Hétfőn délelőtt kezdett hasi fájdalmakra és szédülésre panaszkodni, majd rosszul lett otthonában. Ekkor unokája mentőt hívott hozzá és beszállították a kistarcsai kórházba.

Az idős asszonyt fél napon keresztül ültették a váróban és összesen három vizsgálatot végeztek el rajta. Egy CT-t, egy EKG-t, valamint vért vettek tőle. Amikor vizsgálatokra hívták, unokájának kellett segítenie az asszonyt, mivel sem tolókocsit, sem beteghordót nem biztosítottak számára.

A kórház tájékoztatása szerint az asszonyt fekvőbetegként kezelték, így akár kétszer ilyen hosszú időt is igénybe vehetett volna az ellátása. Az idős hölgynek még étkezést sem biztosított a kórház tizenkét órás ott tartózkodása alatt.

A címlap kép forrása: rtl.hu

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?