16 °C Budapest

Gigászi károk: kivonult a Groupama Garancia!

2010. augusztus 3. 11:32

A Groupama Garancia Biztosító a májusi-júniusi viharkárok rendezésének felgyorsítására kihelyezett ügyfélszolgálatot létesített a legtöbb kárt szenvedett településen, Felsőzsolcán. A Groupama Garancia Biztosító felsőzsolcai ügyfelei kárügyeikkel kapcsolatban helyben kaphattak tájékoztatást augusztus 2-án. A hazai biztosítási piacon egyedi kezdeményezés folyományaként felgyorsulhat az állami újjáépítési támogatás elosztása is a településen.

A májusi-júniusi viharokkal összefüggésbe hozható káresetek kezelésére és a kárügyek mielőbbi lezárására a biztosítók rendkívüli erőforrásokat mozgósítottak az elmúlt időszakban. A kárrendezői átcsoportosításoknak és a többi rendkívüli intézkedésnek köszönhetően a kárügyek kezelése a Groupama Garancia Biztosítónál is gyorsított ütemben zajlik.

A Groupama Garancia lett a Honvéd főszponzora Kattints!

Míg a Groupama Garancia országos szinten a májusi-júniusi károk mintegy 80%-át már lezárta, ezen a településen -a károk kiemelkedő száma és súlyossága miatt - 70%-os a lezárt ügyek aránya, holott a szakemberek itt is jelentősen egyszerűsítették a kárrendezési folyamatokat. "Azért döntöttünk úgy, hogy személyesen megyünk Felsőzsolcára, mert itt tudtunk a leghatékonyabban a lakosság segítségére lenni. A Groupama Garancia Biztosító ugyanis piacvezető a településen a lakásbiztosításokat tekintve. Előzetesen az önkormányzattal is egyeztettünk arról, milyen adminisztratív lépésekkel tudna a biztosító segíteni a település lakóinak, hogy mielőbb hozzájussanak az állami újjáépítési támogatáshoz." - elemezte a helyzetet Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

 


A Groupama Garancia Biztosító hétfőn délelőtt 10 órától fogadta kihelyezett irodájában a helyi lakosokat. A helyben történt adategyeztetés számos esetben meggyorsította a további ügyintézést, mintegy 30-40 ügyfél esetében tisztázódtak a folyamatban lévő kárügyek. Több esetben az ügyfelek a kihelyezett iroda "nyitvatartása" alatt vissza tudták hozni a kért okiratot, így kárügyük lezárása rövid idő alatt megtörténhet.

"A lakosság is pozitívan fogadta a Groupama Garancia Biztosító lépését, hogy ilyen formában segít a helyieken" - értékelte az akciót a főosztályvezető - "Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy rendkívüli helyzetekben ebből gyakorlatot teremtsünk. A biztosítási piac általános kárügyintézési gyakorlatában a "kihelyezett iroda" újdonságnak számít."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A május-júniusi károk megoszlása terület szerint(Forrás: Groupama Garancia)


A Groupama Garancia Biztosító számára Felsőzsolca Önkormányzata adott helyszínt és biztosította a technikai feltételeket.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 17. 17:50
A lap elemző írásainak nem titkolt célja a szemléletformálás és a közbeszéd színvonalának javítása.
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
ChikansPlanet  |  2024. május 17. 10:04
Az építészetnek óriási szerepe van a fenntartható jövő alakításában. Erre számos példát láthatunk a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem